Saray Mutfağından Lezzetler Tadabileceğiniz 5 Mekan

Saray Mutfağından Lezzetler Tadabileceğiniz 5 Mekan

Enfes lezzetleriyle ünlü Osmanlı mutfağından tatlar bazı restoranlarda beğeniye sunuluyor. İşte onlardan bazıları…
Saray mutfağı denince akla enfes lezzetleriyle ünlü Osmanlı mutfağı gelir. Aldığı göçler ile zenginleşen Anadolu mutfağı, Osmanlı-Türk mutfağının oluşmasında önemli pay sahibi. Dünyanın en geniş mutfaklarından biri olan Osmanlı-Türk mutfağı iddialı lezzetleri ve özel sunumları ile dünyada da haklı bir şöhrete sahip. Osmanlı lezzetleri yapan mekanlar da son zamanlarda şehre gelen turistlerin en çok uğradığı mekanların başında geliyor.
1. Nar Lokanta – Nuruosmaniye
Geleneksel Osmanlı ve Türk mutfağından lezzetler sunan menüsü ile unutulmaya yüz tutmuş tarifleri tekrar mutfak kültürüne kazandıran Nar Lokantası, yabancı misafirlere Türk damak zevkini sunmak için harika bir mekan. Tamamı doğal ve katkı maddesi içermeden yapılan baharat, sirke, turşu, zeytinyağı, reçel ve kurutulmuş sebzelerin yanında kuzu etli rezene, etli sandal sefası, kuzu kuşgömü ve cevizli sarma, kesme sakızlı muhallebi ve haşhaşlı şekerpare mekanın en ünlü lezzetlerinden bazıları.
2. Asitane Restaurant – Edirnekapı

İstanbul’un eski adlarından biri olan Asitane, Kariye Müzesi’nin hemen yanında bulunuyor. 1500’lü yıllarda Bi Ziyafet Defteri adlı eserde yer alan lezzetlerden oluşturulan menü Osmanlı saray mutfağının en nadide lezzetlerini barındırıyor. Kestaneli lahana sarması, gerdanniye, gömlek kebabı, humus lokması, kaz kebabı ve pekmezli ayva dolması restoranın meşhur lezzetleri arasında. Her hafta düzenlenen farklı konseptlerle ‘Fatih Sultan Mehmet Yemekleri’, ‘Afrodizmekler’ ve ‘Osmanlı Balık Deniz Ürünleri’ gibi menülerde değişik lezzetler denemek mümkün. Yurtdışından gelenlerin Osmanlı mutfağını deneyimleyebileceği en doğru adreslerden olan Asitane, Osmanlı saray mutfakığının İstanbul’daki en iyi temsilcilerinden.
3. Tuğra Restaurant – Beşiktaş

Çırağan Palace Kempinski otelinin içinde yer alan restoran adını Osmanlı padişahlarının imzası olan tuğradan almış. Ambiyans olarak Osmanlı Sarayı’nda hizmet vermesi ile ziyaretçilerine gerçek bir Osmanlı deneyimi yaşatan mekan, muhteşem boğaz manzarası ve eşsiz Osmanlı lezzetleriyle büyük beğeni topluyor. Kuzu külbastı, peynirli piruhi, kuzu incik, boğaz kalkanı ve beğendili ali nazik tarifleriyle öne çıkan restoran yaz aylarında terasta fasıl müziği eşliğinde misafirlerine harika bir ambiyans vadediyor.
4. Konyalı Topkapı Lokantası – Sultanahmet

1969 yılından beri Topkapı Sarayı müzesi içerisinde hizmet veren Konyalı, bugüne kadar birçok kral kraliçe, prens ve devlet büyüğü ağırlamış olan bir mekan. Osmanlı ve Türk mutfağının en nadide lezzetlerini deneyebileceğiniz restoranın menüsünde ballı mahmudiye, etli düğün çorbası, köfteli Rumen çorbası, çilekli pelte ve portakallı baklava gibi lezzetler bulunuyor.
Saray mutfağından lezzetler tadabileceğiniz 5 mekan
Osmanlı ve Türk mutfağından seçkin lezzetler sunan Hünkar Lokantası’nda, zeytinyağlı çeşitlerinden ızgara et ve balığa, soğuk mezelerden sütlü ve şerbetli tatlılara kadar birçok lezzet bulabilirsiniz. İşkembeli nohut, ayvalı yahni ve dilber dudağı mekanın spesiyallerinden. Birçok uluslararası ödüle layık görülen restoranda ayrıca vegan menü de mevcut.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanuni Sultan Süleyman’ın Kral Fransuva’ya fermanı

Tavuk suyuna çorba gerçekten faydalı mı?